A BRINGAPÁLYÁRÓL

Célunk, hogy a város, és a környékbeli települések fiataljainak, a családos kerékpáros turistáknak állandó biztonságos bringázási lehetőséget biztosítsunk, és a kerékpározással ismerkedő gyerekek izgalmas tanpályán sajátíthassák el a bringa kezelés technikai alapjait.

A pálya elnevezése: képességfejlesztő ügyességi gyerek bringapálya.

Tehát ez nem a manapság divatos pumpapálya, de több hasonló elem is be lett építve a nyomvonalba. A pálya hossza 900 m. több szakaszból áll, a szakaszok össze vannak kötve, átjárhatóvá téve azokat. A pálya terepkerékpáros pálya, ezért monuntainbike bringával használható.

A pálya kialakításánál fő szempont volt, hogy minden kerékpár kezelési technika elsajátítására alkalmas elemek szerepeljenek benne. (döntött kanyar, hullámok, emelkedő, ugrató). A komplex kerékpározási tudás a kanyarodás technikát, a pedálkezelést, a váltó kezelést, a súlypont áthelyezést, a fékek hatékony használatát, a terepkiegyenlítést, ugratási technikát, vészhelyzet kezelést foglalja magában. Ez a pálya ezek elsajátításához nyújthat segítséget.

A pálya alapját masszív agyagos kőzúzalék adja, ez garantálja a tartósságot, és errózió mentességet. A guruló felület vegyes szemcse nagyságú agyagtartalmú kevert murva,így ez vízzel egyesülve, többször hengerrel tömörítve, kemény csúszásmentes felületet biztosít. Ezért a pálya eső után is használható.

Az indulás egy indító hídról történik, melyre egy chip érzékelő van elhelyezve. Ez lehetővé teszi, hogy aki szeretné lemérheti a pálya – idejét. Ehhez csak annyit kell tennie, hogy a klubházban személyesen regisztrálnia kell, és kibérelhet egy chipet, mely az idejét méri. A chip 1 kört mér egyszerre, de természetesen többször is lehet próbálkozni. A chip leadásakor a legjobb idő bekerül egy állandó eredménylistára, és ez a honlapon mindig látható.

A pálya különlegessége, hogy rendelkezésre állnak kiegészítő ügyességi elemek, mobil ugratók, melyeket el lehet helyezni egyes pályaszakaszokra, a képzettebb, kihívást kereső fiatalok számára.

Természetesen szeretnénk rendszeresen sok, különféle versenyt is szervezni a gyerekeknek, az iskolák bevonásával, és a szülők együttműködésével.